dimarts, 5 de març del 2013

Excursió.

Dia 15 de març anirem d'excursió al Camp d'aprenentatge d'Orient. 
Partirem de l'escola a les 9h i l'arribada està prevista a les 16:30h aproximadament.

Farem l'itinerari de Comasema. Aquí teniu el mapa i una mica de descripció del que ferem.

Distància quilomètrica de l’itinerari: entorn de 5 km.

Punts d’interès: Vall d'Orient, possessió de Son Vidal, oliverar de Comassema, cases de Comassema (safareig, tafona, clastra, cases amos...)i talaiot.


Continguts que  treballarem: flora ( claus dicotòmoques ), fauna, paisatge, orientació, geografia, toponímia, oficis antics, història, tafona, dependències d'una possessió gran, època talaiòtica, etc.

Partim d’Orient i a pocs metres de la sortida en direcció a Bunyola trobam el camí de les possessions de Son Vidal i de Comassema.

Descripció de l’itinerari: El camí asfaltat que seguirem té una petita pendent ( hi ha un desnivell de 70 metres en 1’5 km que és la distància fins a les cases.
Tot d’una a l’esquerra trobam les cases de Son Vidal, el putxet de Son Vidal , alguns cultius de fruiters i cereals o llegums i a la dreta, la mola de Son Montserrat (589 m).
Quan arribam al portell de Comassema veim les marjades plenes d’oliveres centenàries fins arribar a les cases de la possessió.
A les cases podem visitar la clastra, la tafona, el safereig i els exteriors de la gran edificació.
La ruta continuarà fins el talaiot (602 m). A l’alzinar de la possessió hi trobam rotlles de sitges i colls de caça. La tornada es fa pel mateix camí.

Pensau que heu de dur berenar i dinar.